Hranjenje bebe na bočicu nije ništa zabrinjavajuće

Bez obzira jeste li se odlučili protiv dojenja vlastitom voljom ili ako ne možete dojiti, hranjenje na bočicu zdrava je alternativa pružanju djetetu najboljeg početka života.

Hranjenje na bočicu alternativa je dojenju i na taj način je treba gledati i doživljavati. Mnoge majke kada saznaju da nemaju mogućnost dojenja ili žele hraniti dijete adaptiranim mlijekom zajedno s dojenjem, odluče hraniti svoju bebu na bočicu. Neke mame čak hrane majčinskim mlijekom pomoću bočice, najviše iz razloga da mogu sigurno znati koju količinu je beba pojela. Ako ste nova mama, s obzirom na to da dijete hranite na bočicu, predlažemo da prvo pročitate više informacija o hranjenju djeteta na bočicu i donesete vlastitu odluku.

Koje su prednosti hranjenja iz bočice?

Nekoliko je prednosti hranjenja djeteta na bočicu.

Svatko može hraniti bebu

Jedna od prednosti hranjenja na bočicu je ta što svaki roditelj može hraniti dijete. Hranjenje je važan trenutak vezivanja. Dojenje ne daje tati priliku da se veže za dijete. Hranjenje bočicom omogućuje braći i sestrama, ocu i ostalim članovima obitelji da provedu neko vrijeme s novorođenom bebom.

Hraniti bebu možete u javnosti

Nekim majkama nije ugodno dojiti svoje dijete u javnosti. Ako ne želite izložiti svoje grudi ili otići u privatni prostor za dojenje, hranjenje na bočicu je pravi put!

Jednostavno praćenje unosa količine

Nije lako znati koliko mlijeka pije vaša beba dok dojite. Hranjenje na bočicu pomaže vam da saznate dnevni unos mlijeka vaše bebe.

Ne morate se brinuti ako nemate dovoljno majčinskog mlijeka

Mnoge se mame brinu da će njihova beba ostati podhranjena ako im je opskrba majčinim mlijekom nedovoljna. U takvom slučaju mnogi roditelji pribjegavaju hranjenju iz bočice. To osigurava da vaša beba dobije sve mlijeko potrebno za rast i razvoj. Međutim, zbog toga beba ne sisa dojke, što dovodi do nedostatka opskrbe mlijekom.

Ne morate se brinuti o promjenama prehrane

Majka koja hrani svoju bebu adaptiranim mlijekom ne mora brinuti hoće li svojoj prehrani dodati određeno voće i povrće. Može jesti i piti sve što voli.

Zdravstveno stanje majke ne utječe na bebu.

Ako se majka razboli nakon poroda ili se suoči sa zdravstvenim problemima koji ne dopuštaju dojenje, bočica se može koristiti za hranjenje djeteta.

Potražite bočice u web trgovini.

Objavljeno dana