Jesu li besplatne stranice za preuzimanje glazbe stvarno besplatne?

Složit ćete se sa mnom kada kažem da može biti neodoljivo sa svim glazbenim stranicama dostupnim na internetu. Postoje tisuće web-mjesta za preuzimanje glazbe, ali kao i sve ostalo, ne nude sve stranice dobre kvalitete, alate jednostavne za korištenje i stvari kao što je korisnička podrška. Uz gore navedeno, uzmite u obzir i veliku mogućnost da budete pogođeni adwareom, špijunskim softverom, trojancima i drugim oblicima zlonamjernog softvera. Budući da većina ovih zaraza zlonamjernim softverom cilja web-mjesta koja nude navodno ‘besplatan’ sadržaj, besplatno preuzimanje glazbe obično će imati gore navedene probleme. S druge strane, ne dolaze sva besplatna preuzimanja glazbe sa zlonamjernim softverom i neke su stranice prilično pouzdane kada je u pitanju ponuda prave besplatne glazbe.

Jedan od najpopularnijih i najboljih načina za preuzimanje besplatnih mp3 datoteka je korištenje programa za dijeljenje datoteka. Upotreba dijeljenja datoteka za besplatno preuzimanje glazbe vrlo je kontroverzna, no ipak je legalna. Budući da možete besplatno preuzeti glazbu koju biste inače morali kupiti, zakoni o kršenju autorskih prava mogu doći u igru. Međutim, prednosti besplatnog preuzimanja glazbe putem web-mjesta za dijeljenje datoteka su brojne. Možete preuzimati datoteke bez ograničenja, a s današnjom tehnologijom to se može učiniti brzinom munje. Također je moguće pretraživati, preuzimati i dijeliti glazbene datoteke na ovim stranicama velikom brzinom.

Najveći rizik s besplatnim preuzimanjem glazbe, kao što je spomenuto, odnosi se na ugrožavanje vaše osobne privatnosti i internetske sigurnosti. Budući da je većina špijunskog softvera uobičajena na većini besplatnih glazbenih stranica, moguće je da ti programi prikupljaju informacije o vama i vašim navikama surfanja, pa čak i mijenjaju postavke računalnog sustava bez vašeg znanja. Drugi problem sa stranicama za dijeljenje datoteka je lažiranje. Ovdje možete preuzeti korumpirane ili lažne datoteke i to je vrlo neugodan i pravi problem među ovim stranicama. S druge strane, neki programi za dijeljenje datoteka nude značajke podrške i zaštite koje vas mogu zaštititi prilikom izvođenja besplatnih preuzimanja glazbe na njihovim stranicama.

Adware ili softver koji podržava oglašavanje uobičajen je u programima za dijeljenje datoteka. Adware zauzvrat može uzrokovati mnogo problema s računalnim sustavom i zveket. Stoga, prije korištenja web-mjesta koje nudi besplatno preuzimanje glazbe, pokušajte saznati što više o stranici i popratnom softveru. Pogledajte online recenzije koje su napisali drugi korisnici stranice i na taj ćete način moći donijeti informiranu odluku.

Objavljeno dana