Postoji li način na koji možemo komunicirati s vanzemaljskim civilizacijama?

U 19. stoljeću znanstvenici su predložili komunikaciju s Marsovcima geometrijskim rezanjem drveća ili paljenjem golemih vatri u Sahari.
Časopis o prirodi iz 1959. godine: Giusseppe Cocconi i Philip Morrison rekli su da su radio valovi od 21 cm najbolji izbor za međuzvjezdane komunikacije.
Sljedeće godine Frank Drake započeo je projekt Ozma. Da bi istražio umjetne radio signale, Epsilon Eridani usredotočio se na zvijezde Tau Ceti.
Od 1960. senzori SETI-a, potrage za vanzemaljskom inteligencijom, postaju sve osjetljiviji, ali još uvijek nije primljen nikakav vanzemaljski signal.
Također smo poslali poruke svemirskim letjelicama – Pioneer pločom i Voyager Interstellar Recordom – i kodirali radio poruke drugim zvijezdama.
Radio i TV emisije također su Zemlju pretvorile u prirodnu “moćnu umjetnu radioteleviziju”. Vanzemaljci ih također mogu otkriti.
Također možete sudjelovati u istraživanju s projektom SETİ @ Home. Astronomi su također istraživali vidljive valne duljine (optički SETI).
Komunikacija kakvu znamo neće biti moguća. Bit će 8 godina kašnjenja između pitanja i odgovora čak i s najbližom zvijezdom.
Jezik je druga stvar. Matematičari su razvili “univerzalne jezike” koje izvanzemaljci mogu razumjeti ako se dovoljno potrude.
SETI-jeve šanse za uspjeh uključuju broj planeta sličnih Zemlji; učestalost života / inteligencije itd. povezani. To su čimbenici uključeni u “Drakeovu jednadžbu”.
(citat Paula Daviesa) “Hladna tišina” možda je znak oskudice ili čak odsutnosti vanzemaljskih civilizacija. Možda smo anomalija.
Međutim, SETI-jevi znanstvenici ne odustaju, kažu da ako ne tražite, nećete ih pronaći. Također, 5o godina se ne razlikuje od jednog treptaja oka za kozmičko oko.

Objavljeno dana