Prehrambena dijeta koja djeluje je samo zdrav razum

S obzirom da mnogi od nas imaju prekomjernu tjelesnu težinu, nije iznenađujuće da je vjerojatno polovica svih Amerikanaca na nekoj vrsti ‘upravljane’ prehrane u bilo kojem trenutku.

Prema stručnjacima za dijetu, čak 2/3 nas ima prekomjernu težinu! To nas dovodi do zaključka da je malo takvih dijeta s kontroliranom hranom uspješno. Zašto? Obično zato što dijete na dijeti ‘padne s vagona’ prije nego što se postigne željeni gubitak težine. Osobe na dijeti imaju tendenciju da se upuste u drugu (i još jednu) dijetu, očajnički želeći postići svoj cilj.

Ne nedostaje planova prehrane – niskokaloričnih, s niskim udjelom ugljikohidrata, s niskim udjelom masti i labavo organiziranih programa prehrane ‘razmjene hrane’, a svi se oglašavaju s desecima svjedočanstava uspješnih kupaca. Glavni problem s većinom ovih dijeta s kontroliranom hranom je taj što rijetko uzimaju u obzir vaše individualne ukuse. Popularne prehrambene dijete koje se isporučuju na vaša vrata, spremne za kuhanje, daju vam slobodu u odabiru obroka i kombinacijama jelovnika. Loše strane su to što su ovo prilično skupi obroci i što su veličine porcija prilično razočaravajuće – čak i na strani škrtosti, mogli biste reći. Ovaj zadnji čimbenik može se pokazati previše primamljivim, inspirirajući vas da se nasitite finim desertom!

Dijetalne kuharske knjige pune su zdravih recepata, s jednako zdravim sastojcima, gotovo uz potpuno isključivanje masnoća, soli ili ukusnih začina koji bi jelo mogli učiniti nešto privlačnijim.

Jedna nedavna studija zaključila je da se općenito, stil prehrane s niskim udjelom ugljikohidrata pokazao najuspješnijim u uklanjanju tih neželjenih kilograma. Ovo ima smisla – bez pretjeranih, jednostavnih ugljikohidrata, što ostaje? Visokoproteinska hrana, proizvodi i mliječni proizvodi, s promišljeno odabranim cjelovitim žitaricama kako biste ispunili vaš izbor ugljikohidrata.

Prehrambene dijete koje rade za vas temelje se na zdravom razumu i odabiru prehrane u kojem uživate. Izrada prilagođenog programa omogućuje vam da uštedite puno novca, jedete hranu koju volite (u razumnim granicama!), držite se svog programa i izgubite težinu, jednom zauvijek!

Sve što trebate za izradu vlastite prilagođene prehrane je dobra knjiga o prehrani, s tablicama koje vam daju broj kalorija i ugljikohidrata, kao i sadržaj vitamina i minerala. Tada možete inteligentno birati hranu koja vam se sviđa i koja ispunjava vaše prehrambene ciljeve.

Zapamtite, također, da dijeta s hranom koja vam odgovara može uključivati nekoliko promjena načina života, kao što je zamjena preljeva bez mliječnih proizvoda za pravi posao ili korištenje maslinovog ulja za kuhanje umjesto maslaca. Usredotočite se na začine kako biste dodali okus i privlačnost vašim jelovnicima.

Sastavite jelovnike za mjesec dana, zbrajajući hranjive tvari i osiguravajući da imate dobro uravnoteženu prehranu koja je unutar granica kalorija koje ste postavili.

Posavjetujte se sa svojim liječnikom o utvrđivanju pravog broja kalorija koji odgovara vašem općem zdravstvenom stanju. To vam omogućuje da izgubite težinu sigurno i dugoročno.

Pijte puno vode i uključite redoviti program vježbanja u svoj program mršavljenja. To je dijeta koja radi za vas!

Objavljeno dana