Suočavanje s intolerancijom na hranu

Oni s alergijama na hranu imali su loše reakcije na određenu hranu koja je mogla biti opasna po život. Ti ljudi znaju koju hranu ne smiju jesti i kako je izbjeći. Oni također znaju što učiniti ako bi jeli nešto što sadrži hranu zabranjenu. Intolerancije na hranu su malo drugačije, jer ne izazivaju alergijsku reakciju, ali mogu izazvati nešto drugo. Kada hrana nije opasna, ali ne ide uvijek dobro, možda imate intoleranciju. Možda ćete morati napraviti neke prilagodbe u svojoj prehrani ako vam se to dogodi.

Intolerancija na laktozu vjerojatno je najpoznatija od intolerancije na hranu. To je kada netko definitivno nije alergičan na mlijeko, ali mu ga tijelo slabo podnosi. Mogu dobiti želudac nakon što popiju mlijeko ili pojedu mliječni proizvod, ili mogu provesti sate u kupaonici nekoliko sati kasnije tijekom i nakon probave. Ovo zasigurno nije problem života ili smrti, ali stvarno može utjecati na vaš život. Izbjegavanje dnevnika najbolji je način da se nosite s ovom najčešćom od svih intolerancija na hranu. Postoje neke zamjene pa možete pojesti sladoled ako želite.

Vašu intoleranciju na hranu možda nije tako jednostavno odrediti kao problem s laktozom. Ponekad možete imati iste simptome kao što je gore navedeno, ali niste sigurni zašto ih imate. To je kada morate više paziti na svoju prehranu i morate odvojiti malo vremena da izbacite nekoliko stvari. Možda ćete imati reakcije dovoljno duge da imate na umu nekoliko sumnjivaca. Ono što biste trebali učiniti je eliminirati sve moguće probleme iz svoje prehrane, a zatim ih dodavati jedan po jedan. To vam pomaže da točno odredite problematičnu hranu.

Nadamo se da ćete otkriti da je vaša intolerancija na hranu jednostavna i da je dotičnu hranu dovoljno lako izbjeći. Međutim, neke stvari će biti malo teže, pogotovo ako su vam omiljene. Masti često mogu izazvati intoleranciju na hranu, a znate da je masnoću teško izbjeći. To može značiti da morate jesti nemasnije meso i naučiti raditi zamjene kako biste imali manje masnoće, ali možda se nećete potpuno osloboditi svoje prehrane. Ne biste ni trebali jer su neke masti neophodne za zdrav duh i tijelo.

Nemojte zamijeniti intoleranciju na hranu za običnu bolest. Samo zato što ste se jednom od nečega razboljeli ne znači da je hrana loša za vaš organizam. Mogli ste upravo uhvatiti bubu koja se podigla kad ste jeli tu određenu hranu. Međutim, ako primijetite da vam je neugodno, da vam je mučno i da ste satima u kupaonici svaki put kada pojedete nešto posebno, možda ćete se morati suočiti sa životom bez te hrane. U najmanju ruku, možete ga imati kada znate da nemate kamo posebno otići ako vam to toliko znači.

Objavljeno dana