Svečane večernje haljine

Netko je smislio pravila odijevanja crne kravate, bijele kravate, poslovnog casuala, poluformalnog, formalnog i tako dalje, i čini se da bi svi trebali znati što oni znače, ali mnogi od nas zateknu u guglanju unaprijed kako bismo bili sigurni da je ono što re going to wear je prikladno. Modni promašaj može biti izuzetno neugodan po dolasku, a još gore, morate se osramotiti do kraja događaja. Pretjerano odijevanje čini da izgledate nekako snobovski i previše pripremljeno, nedovoljno odijevanje čini da izgledate kao da nemate klasu, a oboje čini da se osjećate stvarno glupo i neprikladno, pa je paziti na pravila odijevanja od najveće važnosti za održavanje vašeg ugleda.

Svi se možemo složiti i biti razumno sigurni da formalno znači da ćete se morati dobro očistiti. Kako se ispostavilo, formalno je prilično formalno, ali ne toliko formalno kao ultra formalno (“bijela kravata”, neki nismo ni znali da postoji). Formalno je “crna kravata”, u kojoj muškarci moraju nositi svečane smokinge, a žene svečane haljine. Dakle, svečani večernji događaji zahtijevaju svečane večernje haljine, ali što se točno kvalificira kao svečana večernja haljina? Kratki casual rubovi vjerojatno neće dolaziti u obzir, ali postoji toliko mnogo različitih vrsta haljina s toliko različitih detalja da nam ovdje treba više smjernica.

Svečane večernje haljine mogu biti kratke, ali moraju biti koktel kratke, a ne vulgarno kratke. Dakle, što je koktel haljina? Kratka sesija guglanja će vam reći da su koktel haljine haljine koje se nose na koktel događanjima, ali to ne pomaže puno. Istražite još malo i saznat ćete koliko i duljina, koja može biti malo iznad koljena ili oko gležnjeva, ali najbolje je pogledati katalog koktel haljina. Tada ćete znati da sigurno gledate u koktel haljine. Svečane večernje haljine također mogu biti duge sa suknjom koja struji do poda. Možda imaju naramenice, ili mogu biti bez naramenica, ili mogu imati asimetrični remen, vrlo u današnje vrijeme. Opet, najbolje je pogledati kolekciju svečanih večernjih haljina.

Boja svečanih večernjih haljina može varirati. Kažu da ne možete pogriješiti s crnom koja uvijek izgleda formalno i elegantno te laska tijelu. Ako stvarno želite emisiju koja zaustavlja broj možete se odlučiti za blistavu crvenu, a ako se osjećate razigrano, možete odabrati ružičastu. Kao pravilo, trebate odabrati ono što vam najbolje stoji i što je najprikladnije za dob.

 

Objavljeno dana